Een Scandinavisch interieur, hoe bereik je dat?

Een Scandinavisch interieur, hoe bereik je dat?

Een fris en licht interieur met grafische elementen en  kleurrijke accenten. De Scandinavische look is een interieurtrend die we al een tijdje signaleren, maar die toch niet snel zal verdwijnen.

En dat is ook niet zo gek. De lichte frisse basis die onlosmakelijk samenhangt met die stijl vormt een ideaal canvas om eindeloos mee te variëren. Dé vertrekbasis voor een Noordse look is dan ook een lichte vloer.

Wit!

Wit is de ideale basis voor een Scandinavisch interieur, zowel op de muren als op de vloer. Door te kiezen voor een blanco ondergrond creëer je ruimtelijkheid en rust. Vooral in een kamer waar het plafond niet hoog is, kun je optische ruimte genereren door een lichte vloer te leggen. Het ‘frisse look’ gevoel is heel typisch in de woningen in het Hoge Noorden, terwijl het interieur ook persoonlijk moet zijn. Door lichte kleuren als basis te nemen kun je persoonlijke vondsten en foto’s toevoegen zonder dat een druk geheel ontstaat.

Een vloer van wit geolied of gelakt hout is vaak het eerste waar je aan denkt bij een Scandinavisch interieur, en dat is absoluut een prachtige, klassieke vertrekbasis voor een huis in deze stijl. Parket Variano van Quick-Step in de witte uitvoering bestaat uit kleinere stukken plank en vormt zo een speelse, maar toch strakke en lichte ondergrond. Perfect in combinatie met designklassiekers van Arne Jacobsen of Vitra, om maar een paar iconen te noemen.

Strakke witte planken met het gemak en de prijsvriendelijkheid van laminaat: de witte planken van de Impressive-collectie van Quick-Step combineert het beste van twee werelden. De Impressive-collectie staat bekend om zijn heel realistische houtlook en structuur. Extra pluspunt: dit laminaat is volledig waterproof en kan dus ook in natte ruimtes zoals hal, badkamer en keuken.

Nature’s best

Wellicht is het omdat ze in dit deel van Europa zo’n prachtige bossen en meren hebben, maar de Scandinaviërs nemen de natuur graag mee naar binnen. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol; in de vorm van gevonden geweien of mooie takken, maar ook in de vorm van licht hout en blankhouten accessoires.

Vind je helemaal wit wat te smetteloos of zoek je wat meer warmte, dan is blank hout ook een goede optie voor het Scandinavische gevoel. Natuurlijke karakteristieken van hout, zoals barsten en knoesten, brengen vrolijkheid en levendigheid op een frisse manier. De laminaatvloer Den Natuur van Quick-Step is na grondig onderzoek door de designers erg levensecht uitgevoerd. Het houtdessin, geïnspireerd op Zweedse dennenbomen, loopt door in de voegen en werd als structuur zo geperst dat de planken een zichtbare en voelbare houtstructuur hebben.

Toefje kleur

Tot slot geef je je interieur een frisse finishing toch door een knalkleur toe te voegen in de vorm van felgekleurde kussentjes, lampen of designaccessoires. In Scandinavië zijn ze niet vies van een grafische poster hier en een designkandalaar met felle kaarsen daar, en net dat maakt de stijl zo uniek en persoonlijk.

 

 

Tips & tricks

Nieuw in ons assortiment: de click-vinyl van tin2wall

Samen met de collega's van Tintto selecteerden wij de 4 mooiste dessins uit één van de meest vooraanstaande Europese collecties in click-vinyl. Deze prachtige tin2floor-...

Een warme, geluidswerende én waterdichte vloer?

Quick•Step® is sinds jaar en dag een belangrijke vernieuwer en trendsetter. Na laminaat en parket pakt de vloerspecialist opnieuw uit met een meesterlijke vloerlijn van...